Uploaded image for project: 'Hippo CMS'
  1. Hippo CMS
  2. CMS-9537

Move webfiles dependencies from cms to repository

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Normal
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: 3.2.0
    • Component/s: None
    • Labels:
    • Similar issues:
    • Flagged:
      Flagged

      Description

      When you need to create a deployment with [repository+site] only, the libraries hippo-services-webfiles and hippo-services-eventbus are missing in the created war

      Currently, the webfiles are added to
      http://svn.onehippo.org/repos/hippo/hippo-cms7/packages/trunk/package-cms-dependencies/pom.xml

      The libs should move to the hippo-repository-dependencies.

      From duplicate issue CMS-9618:
      >
      > So in order to come up with the distribution, I exaclty followed the
      > documentation:
      > http://www.onehippo.org/library/enterprise/installation-and-configuration/separate-hst-deployment-model.html
      >
      > However, I'm a little bit confused now, because it does not mention the
      > hipp-services jars at all? Is it missing something?
      I think the problem is mostly in our dependency setups, and not so
      much in the documentation. I see we include the
      'hippo-services-webfiles' artifact in
      http://svn.onehippo.org/repos/hippo/hippo-cms7/packages/trunk/package-cms-dependencies/pom.xml
      However, it can be better pulled in by
      http://svn.onehippo.org/repos/hippo/hippo-cms7/cms/trunk/repository-dependencies/pom.xml
      or
      http://svn.onehippo.org/repos/hippo/hippo-cms7/repository/trunk/dependencies/pom.xml
      afaics.
      or perhaps just in the repository itself to pull it in transitively in
      'hippo-repository-modules' which also pulls in
      'hippo-services-eventbus' : A similar required artifact as
      'hippo-services-webfiles'.
      I'll discuss it with my team. I think we should improve this.
      To fix the problem you now have, just make sure that from [1]
      where you have
      <dependencies>
      <dependency>
      <groupId>org.onehippo.cms7</groupId>
      <artifactId>hippo-repository-dependencies</artifactId>
      <type>pom</type>
      </dependency>
      <dependency>
      <groupId>org.onehippo.cms7</groupId>
      <artifactId>hippo-cms-repository-dependencies</artifactId>
      <version>$

      {hippo.cms.version}

      </version>
      <type>pom</type>
      </dependency>
      <dependency>
      <groupId>org.onehippo.cms7</groupId>
      <artifactId>hippo-repository-upgrade</artifactId>
      <version>$

      {hippo.repository.version}

      </version>
      <type>pom</type>
      </dependency>
      </dependencies>
      that you include
      <dependency>
      <groupId>org.onehippo.cms7</groupId>
      <artifactId>hippo-services-webfiles</artifactId>
      <version>$

      {hippo.services.webfiles.version}

      </version>
      <scope>runtime</scope>
      </dependency>
      to the dependencies.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                adouma Ate Douma
                Reporter:
                smuco Saimir Muco
              • Votes:
                1 Vote for this issue
                Watchers:
                6 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: